Hjalp denne artikel dig til bedre at forstå hvad Aloe Vera kan gøre for dig?

12 stemmer
gennemsnit 4.8 af 5
Aloe Vera 4.8 gennemsnit 5 based on 12 stemmer 12.

aloe.gif (4024 bytes)

 

 


Aloe Barbadensis Miller - Egenskaber og Indholdsstoffer

Overalt på jorden bliver der forsket både dybt og bredt, højt og lavt i forskellige Aloe arter. Så vidt det er muligt, finder du i nedenstående skema en beskrivelse af de forskellige indholdsstoffer fundet i Aloe Barbadensis Miller (Aloe Vera).

Aloe bestanddelene er udvundet fra Aloe bladet. Den faktiske mængde af de forskellige Aloe bestanddele kan være meget lille, men de fleste forskere er af den mening, at den effekt man har observeret sandsynligvis har noget at gøre med en synergieffekt mellem de 75 kendte ingredienser.

Tabellen nedenfor, lister bestanddelene i alfabetisk orden. Listen over grundbestanddele i Aloe, giver et samlet overblik over offentliggjorte informationer, men er muligvis ikke komplet da der til stadighed forskes i Aloe.

Bestanddel Tal & Identifikation Kommentar
Aminosyrer Indeholder 20 af de 22 aminosyrer som det menneskelige legeme skal have, deraf 7 af de 8 essentielle aminosyrer De 8 essentielle aminosyrer er dem, som den menneskelige krop ikke selv kan danne
Antrakinoner Der er 12 antrakinoner: Aloin, Emodin, Isobarbaloin, Antracen, Kanelsyreester, Krysofansyre, Barbaloin, Antranol, Aloesyre, Aloe-emodin, æterisk olie, Resistannol. Disse komponenter finder man kun i plantesaften. Traditionelt set er de kendt som afførende midler. Den primære antrakinon er Aloin/Barbaloin. Der findes også derivater af disse, Antroner og Chromoner. Disse danner Fenoldelen af plantesaften.
Enzymer Mange enzymer er blevet identificeret i Aloe Vera. De vigtigste er: Aliiase, Peroxidase, Cellulase, Carboxypeptidase, Catalase, Amylase, Lipase, Alkalisk Phosohatase. Næringsstofferne i vores mad kan dermed udnyttes bedre
Hormoner & Steroider Plantesteroiderne Kolesterol, Campesterol, b-Sitosterol og Lupeol, samt nogle plantehormoner kendt som Auxiner & Gibbereliner Steroiderne er i pricippet naturens eget kortison.
Lignin Cellulose baseret substans som findes i Aloe Vera Gelen

Blank

Mineraler Indeholder 9 mineraler: Calcium, Natrium, Jern, Kalium, Krom, Magnesium, Zink, Mangan, Kobber.

Blank

Saponiner Planteglykosid

Blank

Sukker Monosakkarider: glukose & fruktose

Polysakkarider:
gluko-mannaer / polymannose

Polysakkariderne består af sammensatte sukkerarter, som er uundværlige for celleopbygningen. Polysakkarider er energi i bundet form, hvilket forøger kroppens helingstempo. Er derfor især vigtige for immunsystemet.
Vitaminer Aloe Vera indeholder A, C, E, B1, B2, B3, B6, Kolin, B12, Folinsyre B-vitaminerne & Kolin er involveret i aminosyre metabolismen, B12 er nødvendig i produktionen af de røde blodlegemer, Folinsyre er væsentlig for dannelsen af blodcellerne.

Mangel på enten Folinsyre eller B12 kan føre til anæmi.


Referencer

The Essential Aloe Vera, af Dr Peter Atherton, 2nd Edition, 1997 - 1. Norske udgave 2000, [ISBN:82-995567-0-8]

Aloe Vera: A Scientific Approach, af Robert H Davis, PhD, 1997 [ISBN:0-533-12137-X]Klik her for at komme tilbage


 

AloeCity
Åparken 19
DK-2605 Brøndby

AloeCity er Independent Forever Business Owner