Klik her for at læse mere om Aloe Barbadensis Miller - Egenskaber og Indholdstoffer
FLP benytter ikke dyreforsøg, og er ligeledes medlem af Direkte Salgs ForeningenFLP's Aloe Vera er godkendt af The Islamic SocietyFLP's Aloe Vera er Kosher certificeretFLP's Aloe Vera er selvfølgelig certificeret af International Aloe Science Council

avplante.gif (6294 bytes)

Aloe Vera's Historie

I 1862 købte den tyske ægyptolog George Eber et ægyptisk papyrus - nu kaldet Ebers Papyrus - fra tiden omkring 1500 f. kr. Rullen indeholder optegnelser over gamle plantematerialer, kosmetik og mediciner - deriblandt Aloe, som blev brugt i oldtiden. Rullen beskriver faktisk brugen af Aloe Vera igennem de foregående totusinde år, og har opskrifter på tolv forskellige præparater lavet på Aloe Vera.

Op igennem historien har flere beskrevet hvordan Aloe Vera er blevet brugt med god virkning som lægeurt og i kosmetik, og af flere forskellige kulturer. Romerske og Græske læger brugte den, og så langt væk som i Kina, Indien, Babylonien, Tunesien og også blandt araberne har Aloe Vera været udbredt i mange tusinde år.

Ifølge overleveringen brugte de ægyptiske dronninger Cleopatra og Nefatiti Aloe Vera som en del af deres skønhedspleje. Og historieskrivere oplyser at Aristoteles overtalte Alexander den Store til at besejre øen Socotra i det Indiske Ocean, for at få forsyninger af den Aloe som fandtes der - til behandling af soldaternes sår. Den moderne medicins fader - Claudius Galenos, der som den første læge beskrev hvordan hjerte og blodcirkulationen virker - brugte Aloe Vera. Og ligeledes gjorde mange andre af hans samtidige.

I nyere tid, efter at civilisationen er rykket længere nordpå - har Aloe Vera imidlertid haft trange kår. Planten der er tropisk klarede sig dårligt i vinterkulden, og kemiske lægemidler har haft deres indtog. I dag er både forbrugere og videnskabsfolk dog begyndt igen at se på de mere traditionelle, og ofte naturlige produkter. For selv om medicin og medikamenter i dag kan være meget effektivt i behandlingen af sygdomme, medfører langvarigt brug af dem ofte bivirkninger for patienterne.

Et af resultaterne af dette er at Aloe Vera igen tiltrækker sig opmærksomhed, da den kan bidrage med meget godt til vores livsstil og generelle sundhed. Især opdagelsen af røntgenstråler og atombomben fik forskningen til at fokusere på Aloe Vera - da stråleskader på huden syntes umulige at helbrede. Man fandt ud af at den gammelkendte 'brandplante' kan hjælpe med til at hele huden hurtigere.

Der var dog stadig problemet med at konservere saften, så den ikke blev ødelagt - så man måtte importere blade fra troperne hvor den vokser.
Klik her for at komme tilbage

 

AloeCity
Åparken 19
DK-2605 Brøndby

AloeCity er Independent Forever Business Owner